Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Mad og måltider

Sund og varieret mad

Da Daginstitutionen Østre Alle kom på tegnebrættet blev det besluttet, at der skulle være frokostordning fra starten til både vuggestue og børnehave. Der bliver tilberedt mad fra bunden i det store produktionskøkken. 

Sølvmærke i økologi

Vi har sølvmærke i Økologi, hvilket vil sige at vi indkøber mellem 60% og 90 % økologiske varer.

Pædagogisk læringsmiljø

Pædagogisk læringsmiljø – måltidet i vuggestuen:

Børnene har faste pladser til måltiderne

  • De kender og er trygge ved rutinerne både før, under og efter måltidet, hvilket frigiver overskud til ny læring og dannelse
  • De øver hjælpsomhed
  • Snakker om, hvad skal vi spise i dag, hvor kommer maden fra, hvem har lavet den, sundt/usundt, hvorfor drikker vi vand og mælk
  • Øser selv op på tallerkenen
  • Hjælper med at dækker bord
  • Hjælper med at rydde op bagefter
  • Stor grad af selvhjulpenhed 
  • Der opfordres i høj grad til at smage på maden, og dannelse i det hele taget f.eks. sender vi maden videre til hinanden, mange børn siger som en naturlig ting ”tak for mad”. 


Pædagogisk læringsmiljø – måltidet i børnehaven

  • Børnene har faste pladser til måltiderne 
  • De kender og er trygge ved rutinerne både før, under og efter måltidet, hvilket frigiver overskud til ny læring og dannelse
  • Alle hjælper alle
  • Snakker om, hvad skal vi spise i dag, hvor kommer maden fra, hvem har lavet den, sundt/usundt, hvorfor drikker vi vand og mælk
  • Øser selv op på tallerkenen, men med overblik - der skal f.eks. være 1 majskolbe til alle, så derfor kan jeg ikke tage to, så får min sidekammerat ingen
  • Der er dukseordning – dækker bord, siger værsgo og hjælper med oprydningen bagefter
  • Selvhjulpenhed styrkes og udvikles
  • Der arbejdes også med udsagnet at være en rollemodel, hjælpe hinanden og snakke om etik og bæredygtighed (tilpasset alderen)
  • Der opfordres i høj grad til at smage på maden, og dannelse i det hele taget f.eks. sender vi maden videre til hinanden, mange børn siger som en naturlig ting ”tak for mad”. 

Sukkerpolitik

Vi har ikke en nulsukkerpolitik, men vi begrænser indtaget af sukkerholdige fødevarer. Det betyder at den mad, der produceres i Østre Alle, er tilsat andre fødevarer end sukker til at søde maden med, der hvor det giver mening, og det kan f.eks. være banan eller dadler i pandekagerne mm. 
Til fødselsdage, vil vi også gerne have, at hvis der medbringes noget spiseligt til at fejre dagen med, at sukkerindholdet begrænses.